Corona Update

Vrijdagavond heeft het kabinet strengere coronamaatregelen aangekondigd voor de komende drie weken. Dit heeft helaas ook consequenties voor de schaatstrainingen.

Elfstedenhal

Vanaf zondag 28 november sluit de Elfstedenhal dagelijks om 17:00 uur de deuren. Dit betekent dat alle schaatstrainingen die na 17:00 uur worden gegeven komen te vervallen. Gezien de geest van deze maatregelen om het aantal bewegingen en contacten in te perken, is er momenteel geen mogelijkheid voor de Elfstedenhal om de planning aan te passen. Hierin wordt het beleid van het NOC*NSF gevolgd en het advies van de KNSB.

De komende tijd blijft de baancommissie Elfstedenhal contact houden met de Elfstedenhal en de KNSB om te bekijken wat op termijn de mogelijkheden kunnen zijn.

Wat betekent dit voor de komende drie weken:

 Alle schaatstrainingen komen te vervallen met uitzondering van trainingsuur 7.1.

 · Het trainingsuur van 7.1. uur op zaterdagmorgen kan wel doorgaan.

· Het is niet mogelijk om van uur te wisselen naar het 7.1 uur.

Coronamaatregelen

Voor de coronamaatregelen in de Elfstedenhal verwijzen wij je naar de website. Naast de huidige maatregelen is vanaf 28 november nu ook een mondkapje verplicht en moet je 1,5 meter afstand houden buiten de schaatstraining.

Compensatie

We weten niet hoe het vervolg van het schaatsseizoen eruit gaat zien. Dit betekent dat er aan het eind van het schaatsseizoen bekeken wordt of én hoe de gemiste schaatstrainingen worden gecompenseerd.

Thialf

Per zondag 28 november as 17.00 gelden de volgende nieuwe maatregelen in Thialf:

  • vanaf 17.00 uur is sporten in Thialf niet meer toegestaan met uitzondering van de topsport
  • morgen vindt nog overleg plaats met de verschillende gebruikers van Thialf, maar zoals het er nu uitziet komen alle trainingen te vervallen, behalve op zaterdag- en zondagochtend. 
  • toegang alleen met coronatoegangsbewijs en met dragen van een mondkapje en 1,5 meter afstand houden buiten de training.

Natuurlijk hopen we dat deze strenge coronamaatregelen tijdelijk zullen zijn. We kijken naar de mogelijkheden die er nog wel zijn, maar die wel passend zijn in de richtlijnen van de Rijksoverheid. Uiteraard houden wij je op de hoogte van eventuele wijzigingen.

Sportieve groet,