Zomertrainingen

De zomertrainingen gaan bijna weer van start. Helaas nog steeds met de nodige beperkingen en maatregelen vanwege corona, maar we mogen weer naar buiten!

Voor alle trainingen geldt:

* kom niet bij verkoudheidsklachten, koorts, reuk-of smaakverlies of als een gezinslid een van deze klachten heeft of positief getest is op corona.

* ouders mogen helaas niet komen kijken bij de trainingen

* houdt 1,5 meter afstand tot de trainer(s)

* ga voordat je naar de training vertrekt thuis naar het toilet

* was je handen met water en zeep voor en na de training

Op dinsdagavond is de droogtraining bij Meinga in Grou. Er zal door de jeugd getraind worden in 3 groepen.

– de jeugd die op de binnenbaan traint in de Elfstedenhal en op de 333 meter baan in Thialf, traint bij Ytzen Faber van 19.00 tot 20.00 uur.

– de pupillen die op het eerste uur trainen in de Elfstedenhal en op woensdagavond in Thialf, trainen bij Rigt Kalsbeek van 19.00 tot 20.00 uur.

– de pupillen die op het tweede uur trainen in de Elfstedenhal en de junioren, trainen bij Jetze de Boer en Roelof Burghoorn van 19.00 tot 20.30 uur.

De senioren mogen ook trainen. Wel maar in groepjes van 4 personen, waarbij de personen in het groepje onderling ook nog weer 1,5 meter afstand moeten houden. Deze groepjes moeten aan het begin van de avond gevormd worden en moeten voor die avond hetzelfde blijven. De training is van 19.00 tot 20.30 uur en wordt de ene week gegeven door Geke Venema en de andere week door Roelof Burghoorn.

De eerste training is op dinsdag 20 april.

Op dinsdag 27 april is er GEEN training ivm koningsdag.

Op dinsdag 4 mei trainen alle groepen van 18.30 tot 19.30 uur, ivm de dodenherdenking.

Op donderdagavond is er skeelertraining op de play skate court in Grou. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen met de skeelers aan naar de baan komen of dat deze aan worden gedaan op de parkeerplaats op de shared space. Hier is ruimte genoeg om de auto’s op afstand van elkaar neer te zetten. Denk aan beschermmiddelen en een helm is verplicht. Ophalen op de parkeerplaats van Meinga (Burstumerdyk). Het is de bedoeling dat kinderen met skeelers aan in de auto stappen, zodat het ophalen vlot verloopt. Kinderen die terug kunnen skeeleren naar huis vertrekken ook via de parkeerplaats van Meinga (Burstumerdyk). Instrueer ze hierbij wel goed dat ze geen voorrang hebben bij het oprijden van deze weg!

– de jeugd die op de binnenbaan traint in de Elfstedenhal en op de 333 meter baan in Thialf, traint bij Frederique Slot en Marije Burghoorn op het binnenterrein van de play skate court van 18.00 tot 18.45 uur.

– de pupillen die op het eerste uur trainen in de Elfstedenhal en op woensdagavond in Thialf, trainen op de buitenbaan van de play skate court bij Roelof Burghoorn van 18.00 tot 18.45 uur.

– de pupillen die op het tweede uur trainen in de Elfstedenhal en de junioren trainen op de buitenbaan van de play skate court bij Roelof Burghoorn van 19.00 tot 20.00 uur.

De eerste training is op donderdag 22 april.

Als het regent, kan er niet geskeelerd worden, maar zal er een droogtraining zijn, dus dan moet je je hardlopenschoenen aan.

Op vrijdagavond is er fietstraining voor de oudste pupillen, junioren en senioren. Ook hierbij geldt dat er in groepjes van maximaal 4 personen gereden mag worden. Het dragen van een helm is verplicht en het is handig om een reserve binnenband bij je te hebben. Verzamelen is aan de voorzijde van de sporthal de Twine in Grou.

– de oudste pupillen/junioren trainen van 17.00 tot 18.15 uur met als trainers Rutmer Burghoorn en Sipke Castelein. De eerste training is op vrijdag 23 april.

– de senioren trainen van 19.00 tot 20.30 uur met als trainer Jan Boelen (en indien hij verhinderd is Jan Nijboer). De eerste training is op vrijdag 30 april.

In de meivakanties gaan de trainingen in principe gewoon door.