Meedoen

Alle wedstrijden die voor onze groep van belang kunnen zijn staan in het wedstrijdschema. De kalender voor alle baan- en clubwedstrijden van Thialf staat op de site van de KNSB (zie hieronder onder Aanmelden wedstrijden). Deze kalender vind je ook op het prikbord in de hal.

Tijdens wedstrijden is er in principe altijd een  trainer van de club aanwezig die je coacht.

Extra baanwedstrijden

Het kan zijn dat er op de avonden dat er een baanwedstrijd wordt gereden tijd over is voor een extra wedstrijd. Als de opgavelijst voor de geplande baanwedstrijd gesloten wordt, 2 weken voor de wedstrijd, wordt de woensdagavond erop de startlijst gemaakt en wordt er berekend of er tijd over is. Als dat het geval is wordt er een extra wedstrijd toegevoegd, die dan ook op de lijst als een extra wedstrijd met de desbetreffende categorie vermeld wordt.

Aanmelden wedstrijden

Het opgeven voor zowel de baan- en clubwedstrijden gaat via inschrijven.schaatsen.nl.

Voor nadere informatie over onder andere deelname, limieten en opgave, raadpleeg het Reglement BAANWEDSTRIJDEN.
Voor informatie over de betaling, raadpleeg de Gebruiksaanwijzing Digitaal Betalen.

Start- en uitslagenlijsten

Enkele dagen voor de wedstrijd hangt er een startlijst op het prikbord. Deze lijst is ook te vinden op internet : www.akoopmans.nl. Je kunt dan zien tegen wie je moet rijden, of je in de binnen- of in de buitenbaan start en welke kleur band je tijdens de wedstrijd moet dragen. Enkele dagen na de wedstrijd zijn de uitslagenlijsten ook te vinden op dit internetadres. Op de site van de KNSB kun je na afloop van de wedstrijd je tussentijden en rondetijden vinden in de wedstrijdkalender.

Wedstrijdbandjes

Tijdens wedstrijden zijn bandjes verplicht. Hier moet de rijder zelf voor zorgen. Een set bandjes bestaat uit vier bandjes: wit, rood, geel en blauw. Een set is verkrijgbaar in de winkel bij Thialf (of een andere schaats-sportzaak) en kost ongeveer 12 euro.

Limieten baanwedstrijden

Wanneer je op een baan of een clubwedstrijd een promotielimiet hebt gereden, moet je de eerstvolgende wedstrijd inschrijven voor de wedstrijd van de hogere categorie. Dit geldt voor de rest van het seizoen en het volgende seizoen. In dit tweede seizoen moet je minstens één keer de limiettijd van betreffende klasse hebben gereden. Bij het niet halen van deze limiettijd moet je het volgende seizoen een klasse lager rijden.

 


© Copyright 2004-2019 - S.T.G. De Pinguins - Secretariaat: Marianne de Jong , Webbeheer: Simon Haringsma - Webdesign: beeldpunt - Zie ook onze Facebook-pagina