Algemeen

Er zijn baan en gewestelijke wedstrijdenwedstrijdenBaanwedstrijden worden door de club georganiseerd samen met de andere clubs van groep 1 en worden gehouden op zaterdag-, zondag- of maandag avondGewestelijke wedstrijden worden ook gehouden op deze avonden en georganiseerd door de Baancommissie. Groep 1,3 en 4 hebben hun wedstrijden in Heerenveen. Groep 2 heeft hun wedstrijden in Leeuwarden. De schaatsers van de Pinguins die in Leeuwarden schaatsen, hebben hun baanwedstrijden in Leeuwarden, schaatsers die in Heerenveen trainen hebben hun baanwedstrijden in Heerenveen. Gewestelijke wedstrijden zijn allemaal in Heerenveen.

De pupillen rijden kortere afstanden (100, 300, 500 meter), de overige categorieën rijden de klassieke afstanden (500, 1000, 1500 en 3000 meter en soms een 5000m). Dit seizoen zijn er een aantal baanwedstrijden en gewestelijke wedstrijden voor iedere categorie. Vanaf de pupillen B bestaat de mogelijkheid om mee te doen aan marathons.
 
Je moet ZELF een LICENTIE aanvragen bij de KNSB. Dit geld zowel voor de marathons als voor de langebaan wedstrijden. Zonder geldige licentie mag je niet meedoen. Deze licentie moet je ook zelf ieder jaar verlengen.

 

Aanvangstijden

Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 19.00 uur. Op zondag beginnen de wedstrijden om 17:00 uur . De wedstrijden op maandag beginnen om 17:45 uur!. Kijk altijd even op het wedstrijdschema, dan kan er niets misgaan.
De aanvangstijden van de vervolgwedstrijden op dezelfde avond, staan vermeld bij de startlijst . Deze aanvangstijden zijn altijd plusminus. Zorg dat je in ieder geval minimaal een half uur van te voren aanwezig bent.

De aanvangstijd is ook te vinden op de startlijsten in de hal van Thialf Let dus hier ook op!!!!


© Copyright 2004-2019 - S.T.G. De Pinguins - Secretariaat: Marianne de Jong , Webbeheer: Simon Haringsma - Webdesign: beeldpunt - Zie ook onze Facebook-pagina